TUGA U HERCEGOVINI: Od posljedica koronavirusa preminuo čuveni bh. arhitekt

Svoj autorski pečat ostavio je u Konjicu, prvenstveno kao urbanist, ali i kao projektant.

  • Hronika

  • 07. Dec. 2020  07. Dec. 2020

  • 0

Od posljedica koronavirusa preminuo je istaknuti arhitekta Dženan Kovačić.

"Opet, opet nam je pandemija otela još jednog člana. Dženan Kovačić iz Konjica, arhitekt, urbanist, dugogodišnji član AABiH izgubio je bitku s Covidom-19. Gospodin Kovačić u nekoliko navrata je bio član Upravnog i Nadzornog odbora AABiH, jedan od ljudi koji su uvijek bili od velike pomoći Asocijaciji, na čemu mu najiskrenije zahvaljujemo", navode iz Asocijacije arhitekata u BiH.

Svoj autorski pečat ostavio je u Konjicu, prvenstveno kao urbanist, ali i kao projektant.

"Jedan je od najzaslužnijih za urbanističku revitalizaciju Konjica, a kruna tih poduhvata je rekonstrukcija konjičke ćuprije. Konjic je izgubio vrsnog arhitektu, ali i, kako smo čuli, igrača tavle. Izraze sućuti upućujemo sinu Dini, također našem članu, arhitektu, supruzi te rodbini i prijateljima. Čuvajte sebe i svoje najbliže", navode iz Asocijacije arhitekata u BiH.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...