TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Ako imate problema sa preuzimanjem slika i videa u WhatsAppu, ne brinite - postoji rješenje!?

U ovom vodiču pronaći ćete nekoliko metoda koje bi trebale pomoći.

  • HiTec

  • 08. Dec. 2020  08. Dec. 2020

  • 0

Provjerite internetsku vezu

Ako imate problema s radom aplikacija koje koriste internet, za početak je jako dobra ideja provjeriti imate li uopće internetsku vezu, pojašnjava MakeUseOf. Najbrža metoda je otvoriti neki preglednik i otići na stranicu na kojoj još niste bili. Druga uključuje učitavanje drugih aplikacija (Instagram, Facebook, TikTok i tako dalje) koje feed neprekidno pune novim sadržajem. Ako u njima radi sve normalno, dok WhatsApp odbija preuzeti datoteke, preskočite ovaj korak i pokušajte sljedeći. Ako nigdje ne radi internet, pokušajte isključiti podatkovni promet i opet ga uključiti.

Ako ni to ne pomaže, uključite režim rada za let zrakoplovom i nakon toga ga isključite. Trebali biste također obratiti pažnju na količinu podatkovnog prometa koji vam je ostao u mjesečnoj pretplati.

Provjerite koliko imate prostora

Ako nemate dovoljno prostora na vašem smartfonu, imat ćete poteškoća s preuzimanjem slika i videa. Ako skidate datoteku koja zauzima 50 MB a na smartfonu imate slobodnih 40 MB, WhatsApp neće preuzeti datoteku. Na Androidu ovaj problem možete riješiti pokretanjem File Managera i provjerom slobodnog prostora na smartfonu. Informacije o slobodnom prostoru također možete dobiti u Settings > Storage.

Ako imate iPhone ili iPad, odite u Settings > General > iPhone Storage / iPad Storage i tamo provjerite koliko vam je prostora preostalo.

Provjerite dozvole za pohranu

WhatsApp možda nema dozvolu za preuzimanje podataka - ili pristup vašim fotografijama, što može dovesti do greške pri pokušavanju pohrane datoteka. Da biste WhatsAppu na Androidu dozvolili pristup slikama, odite u Settings > Apps & notifications > WhatsApp > Permissions > Storage i pritisnite prstom na Allow.

Ako ste vlasnik iOS-a, uđite u Settings > Privacy > Photos > WhatsApp i dozvolite mu pristup svim vašim fotografijama.

Ugasite WhatsApp

Ako se aplikacija zbog nekog razloga zaglavi, možete ju ugasiti i ponovno pokrenuti. Na Androidu pokrenite Settings i birajte Apps & notifications. Izaberite WhatsApp i birajte Force Stop.

Ako ste vlasnik iOS-a, dvaput pritisnite Home ili povucite prstom s dna ekrana sve dok ne vidite kartice aplikacija. Pronađite WhatsApp i odgurnite ga prstom prema gore. Nakon toga opet pokrenite WhatsApp i provjerite je li problem možda nestao.

Ponovno pokrenite uređaj

Ugasite uređaj, upalite ga i provjerite ima li WhatsApp isti problem kao i prije.

Provjerite je li greška 'kod njih'

Problem s manjkom funkcija možda je vezan uz sam WhatsApp. Za svaki slučaj odite na DownDetector ili Outage i provjerite što kažu drugi korisnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...