U CRNOJ GORI DRAMATIČNO: Nikad veći broj zaraženih, najavljene drastične mjere

Najviše novozaraženih je u Podgorici - 226.

  • Regija

  • 08. Dec. 2020  09. Dec. 2020

  • 0

U Crnoj Gori je u posljednja 24 sata prijavljeno šest smrtnih slučajeva i 591 novozaražena osoba virusom korona, na testiranih 2.086 uzoraka, saopštio je večeras Institut za javno zdravlje.
U Crnoj Gori je trenutno 10.552 aktivnih slučajeva.

Najviše novozaraženih je u Podgorici - 226.

Prijavljen je oporavak 401 pacijenta.

Ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom je 39.153, a ukupno je preminulih 540 od početka juna, odnosno 549 od početka pandemije.
Ministarstvo zdravlja Crne Gore donijele je nove mjere, koje stupaju na snagu večeras, a kojima se uvodi zabrana izlazak iz objekta stanovanja od 22 do 5 sati ujutro.

Ugostiteljski objekti mogu raditi od 7 do 18 sati, a supermarketi i tržni centri od 7 do 20 sati.

Od petka u 22 sata do ponedjeljka u 5 ujutro zabranjen je međugradski promet.

Obavezno je pravilno nošenje maske i držanje fizičke distance u zatvorenom i na otvorenom prostoru, a zabranjena su masovna okupljanja, kao i okupljanja u objektima stanovanja.

Zabranjena su i okupljanja u grupi više od četiri punoljetne osobe na otvorenom prostoru.

Zabranjene su i posjeti zdravstvenim ustanovama i osobama koje su smještena u ustanovama socijalne i dječje zaštite.

Vjerske zajednice obavezne su svoje aktivnosti prilagode aktualnoj epidemiološkoj situaciji, a isto važi i za sahrane i primanje sućuti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...