DANAS SAHRANA MONAHU: Novi detalji o ubici su jezivi

Dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je u ponedjeljak u večernjim satima.

  • Hronika

  • 09. Dec. 2020  09. Dec. 2020

  • 0

Ubijeni monah Stefan bit će sahranjen danas u manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija.

U saopćenju Uprave manastira navedeno je da, zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao javnost, poslije molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana, neće biti zadržavanja u manastiru Glogovac.

- Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat, u kojem se krila širokogruda duša, puna ljubavi prema svakom čovjeku – saopćeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Miri i svim njegovim srodnicima.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine, kada biva pridružen bratstvu manastira Glogovac.

Dugogodišnji monah manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je u ponedjeljak u večernjim satima, prenosi ATV.

Pripadnici policije još tragaju za D. Š., koji je osumnjičen da je nožem ubio monaha Stefana (62) u manastiru Glogovac.

Nezvanično, riječ je o Draganu Ševi, Banjalučaninu koji je odranije poznat policiji. Osumnjičeni je u nekoliko navrata boravio u ovom manastiru. Prema pisanju medija, njemu je mohan prije nego što ga ubio poslužio i večeru.

Podsjetimo, jučer je uhapšen muškarac koji je taj dan dovezao osumnjičenog za ubistvo u manastir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...