ŠAMAR MOSKVI IZ BRUXELLESA: Evropska unija produžila ekonomske sankcije Ruskoj Federaciji

Sankcije EU odnose se na ruski energetski i finansijski sektor i sektor za naoružanje, a produžene su više puta do sada.

  • Svijet

  • 10. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Lideri članica EU složili su se danas da ekonomske sankcije uvedene Rusiji produže za još šest mjeseci, zbog intervencija Moskve u Ukrajini.

Glasnogovornik predsjednika Vijeća Evrope Charlesa Michela, Barend Leyts je na Twitteru potvrdio da su se se lideri članica EU složili da produže sankcije Rusiji, nakon što je blok ranije osudio Moskvu zbog toga što nije ispunila uslove predviđene mirovnim sporazumom iz Minska.

Sankcije EU odnose se na ruski energetski i finansijski sektor i sektor za naoružanje, a produžene su više puta do sada.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...