VOZITE LI SE OVOM ZEMLJOM EVROPE – BUDITE OPREZNI: Njihovim kamerama ne možete pobjeći, evo kako su za dva sata poslali kazne u vrijednosti od 100.000 eura

Čini se da će s ovim kamerama uplate u budžet biti toliko obilne da će nizozemski ministar finansija sijati od sreće.

  • Auto

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 1

Poznati su i prvi rezultati probnog rada novih kamera u Nizozemskoj, koje su namijenjene praćenju korištenja mobitela u vožnji. Čini se da će s ovim kamerama uplate u budžet biti toliko obilne da će nizozemski ministar finansija sijati od sreće.

U posljednjih godinu dana više od 120.000 kazni uručeno je vozačima koji su koristili telefon za volanom, pokazuju podaci Instituta za istraživanje sigurnosti cestovnog prometa. Te su kazne prikupljene klasičnom metodom policijskog nadzora. Sada se sve mijenja i s kamerama je potencijal lovljenja vozača u prekršajima mnogo veći.

– Ako nove pametne kamere rade tokom cijele godine, taj će se broj lako udvostručiti. One sve vide – kaže državni prometni tužilac Achilles Damen. Tokom testnog razdoblja, u samo šest sati, dvije su kamere snimile više od četiri stotine vozača koji su koristili telefon u vožnji (slali poruke ili razgovarali) – dovoljno za novčane kazne od gotovo 100.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...