DRAMATIČNI PRIZORI U BLIZINI BH. GRANICE: Ovo ne pamte ni najstariji, vodostaj narastao za još 30 centimetara, pod vodom i škola (FOTO)

Kasno sinoć voda je poplavila i prostorije područne škole u Kokorićima kraj Vrgorca.

  • Regija

  • 11. Dec. 2020  11. Dec. 2020

  • 0

Još jedna besana noć za stanovnike Kokorića, samo jedna u nizu od 4. decembra. Nad Kokorićima su i noć od četvrtka na petak sa stanovnicima probdjeli pripadnici HGSS-a, vatrogasci, radnici "Vodoprivrede" i CK.

Sinoć kasno voda je poplavila i prostorije područne škole u Kokorićima, gdje je do tada bilo sjedište svih službi koje su koordinirale akciju evakuacije iz objekata u koje je prodrla voda.

Jučer je vodostaj Betine porastao za oko osamdeset centimetara, a noćas za dodatnih tridesetak centimetara. Jedina dobra i ohrabrujuća činjenica je da je kiša prestala padati.

U objektima u koje prodire voda, radnici HEP-a morali su isključiti električnu struju.

Do Kokorića je i selo Kutac u kojem stanje nije tako alarmantno, ali je i ono dijelom pod vodom. Na tom prostoru radnici HEP-a uložili su dodatne napore kako bi stanovnicima osigurali normalno snabdijevanje električnom energijom.

24sata

Foto: Pixsell

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...