SKANDALOZNO: Srbijanski trener seksualno napastvovao konobaricu, odmah su ga…

Nogometni trener Milutin Mićko Sredojević dobio je otkaz na klupi reprezentacije Zambije zbog seksualnog napastvovanja konobarice u Južnoj Africi.

  • Hronika

  • 12. Dec. 2020  12. Dec. 2020

  • 0

"Trener zambijske nogometne reprezentacije Milutin Sredojević (51) pojavio se ranije danas na sudu u Novom Brightonu zbog optužbi za seksualno zlostavljanje", prenosi tamošnji list "24news“ i dodaje: 

"Navodi se da je ranije ove sedmice, u ponedjeljak, 7. decembra, u Port Elizabethu, 39-godišnjakinja dostavljala kafu na stadion Wolfson kad je pitala Sredojevića hoće li mu trebati šećer uz kafu. Navodno je rekao ne i otkrio da mu je potrebna druga vrsta šećera dok je pokazivao na njene usne. Navodi se da se gospođa žalila šefu, koji je, zauzvrat, upozorio Sredojevića da to više ne čini. Kasnije tog dana, gospođa je ponovo otišla da donese kafu na isti stadion i ovog puta joj je Sredojević, navodno, dodirnuo stražnjicu, nakon čega je i uhapšen."

Incident se dogodio prije nekoliko dana u Port Elizabethu, a cijeli slučaj potvrdile su i vlasti u Južnoj Africi. Sredojević je uhapšen u Port Elizabethu prije puštanja uz jamčevinu. 

Osim Zambije, Sredojević je ranije vodio i reprezentacije Ruande i Ugande, a bio je i trener mladih selekcija Jugoslavije. Bio je i šef stručnog štaba u mnogim afričkim klubovima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...