LEGENDARNI TRENER I BIVŠI SELEKTOR HRVATSKE: Od posljedica koronavirusa umro Otto Barić

Crna 2020. godina odnijela je još jednog fudbalskog velikana, napustio nas je legendarni "Herr Otto".

  • Hronika

  • 13. Dec. 2020  14. Dec. 2020

  • 1

Od posljedica koronavirusa u KB Dubrava preminuo je legendarni trener i bivši hrvatski selektor Otto Barić (88), javio je Jutarnji list.

'Herr Otto' je rođen u Einskappelu u Austriji 19. juna 1933. godine, a upravo je u Austriji ostvario svoje najveće fudbalske uspjehe.

S Rapidom iz Beča je osvojio tri naslova prvaka, a igrao je i finale Kupa pobjednika kupova 1985. godine. U dva navrata je trenirao i Dinamo, a vodio je i Zagreb te Cibaliju. Veliki uspjeh ostvario je i sa Salzburgom s kojim je 1994. godine igrao finale Kupa UEFA.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...