U SRBIJI SE SANU PITA O VAKCINACIJI: Evo šta su odlučili

Radna grupa smatra neophodnim da se stručno-naučna javnost Srbije, uključujući i samu SANU, spremi da na metodološki odgovarajući način ispita efikasnost i detaljno prati neželjene efekte vakcina na reprezentativnom uzorku vakcinisane populacije.

  • Regija

  • 14. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Radna grupa Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) koja je formirana sa ciljem praćenja pandemije COVID-19 nedvosmisleno se zalaže za sprovođenje masovne vakcinacije stanovništva protiv pomenute zarazne bolesti, saopćeno je iz SANU-a.

Kako se navodi, vakcinacija je neophodna onom vakcinom koju odobri nadležna Agencija za lijekove i medicinska sredstva Srbije.

Radna grupa smatra neophodnim da se stručno-naučna javnost Srbije, uključujući i samu SANU, spremi da na metodološki odgovarajući način ispita efikasnost i detaljno prati neželjene efekte vakcina na reprezentativnom uzorku vakcinisane populacije, piše u saopćenju, prenosi Tanjug.

U saopćenju se podsjeća i da je Radna grupa SANU u višemjesečnom intervalu davala i daje gledišta i preporuke koje nikada nisu bile namijenjene samo članovima SANU, već i široj javnosti, objavljujući ih na sajtu Akademije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...