SANJIN SEFIĆ MOGAO BI U PETAK BITI PUŠTEN NA SLOBODU: Vozio je 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu i Editu...

Ukoliko rješenje ne stigne do petka, 19. decembra, Sanjin Sefić će išetati iz zeničkog zatvora.

  • Hronika

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 0

Sanjin Sefić osuđen je u martu ove godine na 17 i po godina zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj su stradale Selma Agić i Edita Malkoč. S obzirom na to da Vrhovni sud FBiH nije donio rješenje nakon žalbe, moglo bi se dogoditi da Sefić izađe na slobodu, jer mu istječe mjera pritvora. Amir Agić, otac stradale Selme, kaže za Klix.ba kako je tek saznao da postoji velika mogućnost da ubica njegovog djeteta za tri dana izađe na slobodu zbog sporosti pravosudnog sistema, odnosno zbog tehničke stvari.

"Sanjinu Sefiću je donesena drugostepena presuda, a na ročištu u Vrhovnom sudu FBiH 20. oktobra mu je produžen pritvor za dva mjeseca. Trebalo je da u zakonskom roku od 30 dana bude donesena presuda, međutim nema je ni 55 dana poslije", govori nam Agić.

Ukoliko rješenje ne stigne do petka, 19. decembra, Sanjin Sefić će išetati iz zeničkog zatvora.

"Ako se rješenje presude ne donese do petka, on će 19. decembra poslije podne izaći, jer je petak, a subotom ne puštaju napolje", u nevjerici govori Agić.

Kaže da je već kontaktirao advokaticu koja će provjeriti sa predsjednikom Vrhovnog suda FBiH šta se dešava.

"Ništa ne smijemo prepustiti slučaju, vidite šta se dešava. Ovo je dno dna. Mi 50 mjeseci ganjamo pravdu, to je 1.500 dana. Ovo je žalosno. Vijeću treba 55 dana da napravi rješenje. Znam da je korona, sve stoji, ali rješenje se može napraviti ili produžiti pritvor", dodao je.

Podsjetimo, Sefić je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, nakon čega je pobjegao sa mjesta nesreće.

Nakon dvije godine sudskog procesa, u septembru 2018. osuđen je na 14 i po godina zatvora, ali je Vrhovni sud FBiH naložio ponavljanje postupka te je u drugostepenom postupku osuđen na 17 i po godina zatvora, na šta je upućena žalba, zbog čega je održano ročište u oktobru ove godine, a porodice još čekaju na rješenje, odnosno presudu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...