PODRŠKA KOMŠIĆU ZA ODLUČAN DRŽAVNIČKI POTEZ: Krajnje je vrijeme da se zaustavi nipodištavanje institucija države BiH

Demokratska fronta oglasila se saopćenjem u kojem pruža podršku predsjedniku stranke Željku Komšiću zbog odluke da, kao član Predsjedništva BiH, ne održi sastanak sa ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

  • Politika

  • 15. Dec. 2020  15. Dec. 2020

  • 7

"Od jutros u Centralu i Sekretarijat Demokratske fronte stižu pozivi i poruke članova, simpatizera i građana iz cijele Bosne i Hercegovine kao znak podrške predsjedniku Komšiću za državnički potez koji je učinio odbijanjem da se sastane sa ruskim ministrom inostranih poslova. Krajnje je vrijeme, kaže se u ovim porukama, da se zaustavi ovakvo nipodištavanje institucija države Bosne i Hercegovine i sve veći pritisci na njenom razbijanju i svođenju na plemenske torove, a sve u cilju onemogućavanja zajedničke građanske države koja će biti po mjeri svih koji ovdje žive. Potezi visokih državnih funkcionera susjednih država Hrvatske i Srbije, a sada i Rusije, blago rečeno, nediplomatski su, a i uvredljivi za jednu suverenu zemlju kao što je BiH. U porukama se daje puna podrška predsjedniku Komšiću i konstatuje da je bilo krajnje vrijeme da svima, pa i svijetu, pokažemo da ćemo svim sredstvima braniti suverenitet i integritet naše jedine domovine, Bosne i Hercegovine", navode iz DF-a.

Podsjetimo, osim Komšića, sastanku nije prisustvovao ni član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Lavrova je dočekao sam predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...