GORAN ČERKEZ ZA “SB” OTKRIVA: Hoće li biti dočeka Nove godine u ugostiteljskim objektima?

Zavod za javno zdravstvo predložit će mjere za skijaške centre u FBiH.

  • Vijesti

  • 16. Dec. 2020  16. Dec. 2020

  • 0

Sjednica Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva održat će se sutra i na njoj će biti donesena odluka o novim mjerama za predstojeće praznike, potvrdio je za “Slobodnu Bosnu” pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez.

On je kazao da neće biti restiktivnijih mjera te je vrlo vjerovatno da će dosadašnje ostati na snazi i za praznike.

“Ukoliko se Krizni štab odluči da se postojeće mjere produže, neće biti organizovanog dočeka Nove godine i ugostiteljski objekti će raditi do 23 sata, kao i proteklih dana”, potcrtao je Čerkez.

alt

(Krizni štab će da donese i dodatne upute za ski-centre)

Također, i ski-centri bi trebali dobiti dodatne upute o mjerama koje će morati provoditi na skijalištima i u ugostiteljskim objektima na planinama kako se ne bi ugrozilo zdravlje ljudi.

“Zavod za javno zdravstvo predložit će mjere za skijaške centre u FBiH. Dobili smo informacije kako je to regulisano u Republici Srpskoj te ćemo na osnovu toga da donesemo zaključke”, kazao je Čerkez. Pojasnio je kako skijanja nije problem, jer se skija u opremi s kacigama i maskama. Po njemu su ključni ugostiteljski objekti u koje ulaze skijaši nakon skijanja.

Osvrnu se i na epodemiološku situaciju. Kazao je kako je na terenu blaga stabilizacija virusa.

“Jako je bitno da za proslavu praznika ne dođe do pogoršanja situacije kako bismo ušli mirnije u januar, nakon čega možemo razmišljati o popuštanju mjera”, zaključio je Čerkez.

E. Ko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...