"VJERUJEM DA NEĆE BITI": Panika se uvukla u redove SNSD-a nakon najave da bi u Srebrenici mogli biti ponovljeni izbori, Grujičić optužuje...

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić rekao je kako vjeruje da neće biti poništeni izbori u Srebrenici te da će i u slučaju da se to desi, bošnjačka strana ponovo izgubiti, piše RTRS.

  • Društvo

  • 16. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 0

Grujičić je rekao da su protekli lokalni izbori u Srebrenici bili najčistiji izbori koji su do sada održani u ovoj lokalnoj zajednici, bez ijednog incidenta i bilo kakve pritužbe posmatrača.

- Vjerujem da, osim svih ovih istraga, Centralna izborna komisija BiH neće poništiti izbore u Srebrenici, jer bi to bio presedan. Spreman sam da, ukoliko se desi da ponište izbore, da bošnjačka strana ponovo izgubi, ali mi nije poznato kakav će onda razlog za to iznijeti - rekao je Grujičić Srni, komentarišući izjavu člana CIK-a BiH Ahmeta Šantić da je CIK sada možda bliže odluci o poništavanju izbora u Srebrenici i Doboju.

Grujičić kaže da eventualno, ukoliko bude nekih nepravilnosti na nekim biračkim mjestima, treba tražiti odgovornost članova biračkih odbora, kao što je to rađeno i ranije.

On je rekao da mu nije poznato od kojih posmatrača su dobili pritužbe jer je Opštinska izborna komisija u Srebrenici primila samo jednu primjedbu sa jednog biračkog mjesta.

- Imali su pritužbi od posmatrača Srba koji su bili u Federaciji BiH i to je ono što izgleda i pravi problem, jer znaju da je tamo učinjeno krivično djelov i da su glasačke kutije na nekim mjestima bile popunjene prije glasanja i nego što su ušli posmatrači. Da bi to prikrili, oni sada pokušavaju da to spuste na nivo Srebrenice - kaže Grujičić.

On je rekao da se vrlo lako može provjeriti da u Srebrenici na dan izbora nije bilo pritužbe nijednog posmatrača i da su svi članovi biračkih odbora tada dali takvu izjavu.

- Njihovi posmatrači su kasnije pod pritiskom grupe Bošnjaka, odnosno njihovih političara Ćamila Durakovića, Alije Tabakovića i Sadika Ahmetovića počeli da izmišljaju neke stvari i daju drugačije izjave - rekao je Grujičić.

Grujičić tvrdi da su mu Bošnjaci u tajnosti rekli da se u FBiH od 1.700 prijavljenih lica više od 700 ljudi uopšte fizički ne nalazi u tom entitetu i da će za njih glasati neka druga lica, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...