BRITANSKI NOVINAR DEMOLIRAO PUTINA: "Da li je Rusija baš uvijek nedužna?"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin na današnjoj, godišnjoj konferenciji za medije, kada je odgovarao na pitanje britanskog novinara, uporedio je stjecanje nezavisnosti Kosova i Krim, na kojem je održan referendum.

  • Svijet

  • 17. Dec. 2020  17. Dec. 2020

  • 2

Putin je rekao da je "Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova. Međutim, na Zapadu su „progutali“ odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije".

“Da, mi smo fini, za razliku od vas (Zapada)”, odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara da li je Rusija baš uvijek nedužna ili ima i njene krivice u lošim odnosima sa Zapadom.

“Sada će države NATO-a letjeti iznad Rusije i predavati informacije SAD, dok je Moskva toga lišena”, rekao je Putin.

Putin je rekao da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja.

“Vi ste pametni ljudi. Zašto mislite da smo mi budale?” rekao je Putin.

Putin je naglasio da osjeća odgovornost za Rusiju i da će sve uraditi za njenu dobrobit.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...