ODLUKOM SUDA: Ismet Gavrankapetanović vraćen na Medicinski fakultet u Sarajevu

U obrazloženju je navedeno da se prof. Ismet Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja.

  • Društvo

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 1

Ismet Gavrankapetanović, v.d. direktora Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš u Sarajevu, uskoro se vraća na Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu kao predavač, piše Oslobođenje.

Naime, 14. decembra 2020. godine šef Katedre za hirurgiju dostavio je raspored trećeg bloka nastave iz predmeta Hirurgija koji uključuju neobrađene predmetne oblasti za studente devetog semestra.

Tamo je navedeno da je potrebno izvršiti korekciju predavača predmeta ‘ortopedija’, te da je umjesto dr. Adnana Talić-Tanović potrebno napisati dr. Ismet Gavrankapetanović.

U obrazloženju je navedeno da se prof. Ismet Gavrankapetanović raspoređuje u nastavu po rješenju Općinskog suda u Sarajevu o određivanju mjere osiguranja.

Dopis potpisuje dekanesa Medicinskog fakulteta Semra Čavaljuga.

Također, dekanesa Čavaljuga zahtijeva da joj se odmah dostavi korigirani raspored, kako njoj tako i studentima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...