MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA SRBIJE ZAUZET DRUGIM POSLOM: Dok se Vulin bavi tartufima, u Novom Pazaru strahuju za život na ulicama

"Novi Pazar postao je nesiguran grad, dok Vulin lupeta gluposti, moji sugrađani strahuju da izađu na ulicu."

  • Regija

  • 17. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Novi Pazar već nekoliko dana potresaju pucnjave u samom centru grada. Na javnim mjestima, naočigled građana događaju se obračuni u kojima stradaju i nedužni, te se svi pitaju gdje je ministar policije, kao i država da interveniše.

"Kada je Vučić posljednji put objavio rat mafiji tako što je prijetio udaranjem maljem u glavu, pomislio sam da je ljut na Andreja. Šalu na stranu, mafijaška vlast ima svoju državu, Vulin se bavi tartufima, Vučić ubira plodove kriminala, a u Novom Pazaru pucnjava usred dana. Do kada ne delamo?", upitao je jedan od korisnika Twittera, aludirajući na Vulinovu izjavu o tome da će Žandarmerija kontrolisati šume kako bi se spriječilo ubijanje zbog potrage za skupocjenim gljivama.

I dok se ministar policije Aleksandar Vulin ovih dana brine o kontroli tartufa, građani se pitaju nisu li njihovi životi ipak važniji. Prije nekoliko dana u pucnjavi ispred policijske stanice, ranjena je nedužna žena koja je krenula po dijete u vrtić.

Jučer je došlo do potezanja vatrenog oružija u restoranu u centru Novog Pazara kada je muškarac ušao pištoljem zbog parkinga, a u još jednom incidentu dvadesetak naoružanih muškaraca zaposjelo je gradilište.

Danas je, pak, neidentifikovani napadač pucao kroz izlog jednog kafića i ranio muškarca.

Mnogi Novi Pazar nakon ovih nemilih događaja porede sa Teksasom i Divljim zapadom, jer ponašanje nadležnih institucija koje bi ovo nasilje na ulicama spriječile, očigledno izostaje.

Novi Pazar je postao nesiguran grad, dok Vulin lupeta gluposti moji sugrađani strahuju da izađu na ulicu.

"Samo da vam javim da bih primjetio, ako mi dozvolite, da se trenutno u Novom Pazaru događa proces direktnog izlivanja kriminala i korupcije, do sada prikrivanih i brižljivo njegovanih u određenim krugovima, na ulice. Strašno. Užas".

Na primjeru Novog Pazara vidimo kako je "dobar" plan i najave države da se obračuna sa mafijom i kriminalom. Da li će nadležni spriječiti stradanje nedužnih građana?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...