KO BI SE OVOME NADAO: Lewandowski najbolji igrač svijeta, Ronaldo dao bodove Messiju, a Messi i Džeko iznenadili sve…

Za najboljeg nogometaša svijeta u 2020. godini izabran je Robert Lewandowski.

  • Sport

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 0

Lewandowski je uvjerljivo slavio ispred Cristiana Ronalda i Lionela Messija u borbi za FIFA The Best prestižnu nagradu. S obzirom na to kakvu je godinu imao, Poljak je to i zaslužio.

Ronaldo i Messi bili su u sjeni zvijezde Bayerna, a zanimljivo je da su sva trojica kao kapiteni svojih nacionalnih timova imali pravo glasa.

Messi je kao kapiten Argentine pet bodova dao Neymaru, tri Kylianu Mbappeu i samo jedan Robertu Lewandowskom.

I dok je Messi u potpunosti ignorisao Ronalda, Portugalac je dao bodove svome dugogodišnjem rivalu.

On je pet bodova dao Lewandowskom, tri Messiju i jedan Mbappeu.

Kome je Edin Džeko dodijelio bodove? Zanemario je Messija i Ronalda!

Edin Džeko je kao kapiten bh. reprezentacije imao pravo glasa u izboru za najboljeg nogometaša svijeta.

FIFA The Best nagrada otišla je u ruke Bayernovog napadača Roberta Lewandowskog, a upravo je Poljaku Džeko dao najviše bodova - pet.

Tri boda Džeko je dao Neymaru i jedan bod Kevinu de Bruyneu, što znači da napadač Rome smatra da ni Lionel Messi, a ni Cristiano Ronaldo ne zaslužuju da budu među tri najbolja igrača svijeta.

Kad je izbor trenera u pitanju, Džeko je pet bodova dao Bayernovom Hans-Dieteru Flicku, tri Julenu Lopeteguiju i jedan bod Jurgenu Kloppu, koji je na kraju izabran za najboljeg trenera 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...