"SB" NA LICU MJESTA: Osman Mehmedagić stigao na ročište u Sud BiH, pogledajte šta je zabilježio naš fotoreporter

Suđenje direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmanu Mehmedagiću Osmici za zloupotrebu službenog položaja i ovlaštenja počelo je danas pred Sudom BiH.

  • Vijesti

  • 18. Dec. 2020  18. Dec. 2020

  • 1

Sudija u ovom predmetu bit će Branko Perić, navedeno je iz Suda BiH.

Prvo ročište zakazano je za 9 sati.

Mehmedagić je ranije negirao krivicu u Sudu BiH.

Tužilaštvo BiH je 22. oktobra podiglo optužnicu protiv Mehmedagića i Muhameda Pekića, kojima je na teret stavljeno da su tokom avgusta zloupotrijebili službeni položaj ili ovlaštenja, kao i resurse i kapacitete OSA-e radi privatnih i ličnih interesa da bi došli do fotografija i informacija o pošiljaocu anonimne krivične prijave protiv Mehmedagića.

Oni su optuženi da su, vršeći navedene radnje, višestruko zloupotrijebili svoj položaj, kao i zvanične zakonom utvrđene procedure i službene radnje, te prekršili pravo na nepovredivost pismene i poštanske komunikacije, koje je zagarantovano Ustavom BiH i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima.

Optužnica protiv Mehmedagića i Pekića potvrđena je 4. novembra.

U fotogaleriji pogledajte šta je zabilježio fotoreporter "Slobodne Bosne" na licu mjesta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...