TEŽAK UDARAC ZA VLADU RADOVANA VIŠKOVIĆA: Gubitak u RiTE "Gacko" dostigao 23 miliona maraka

Finansijski izvještaj "RiTE Gacko" otkriva da je to preduzeće, zaključno sa septembrom ove godine, imalo prihode od 93,6 miliona KM, što je povećanje od 22,5 miliona u odnosu na prošlu godinu.

  • Ekonomija

  • 18. Dec. 2020  19. Dec. 2020

  • 2

"Rudnik i termoelektrna Gacko" od početka godine do kraja septembra poslovali su pozitivno i ostvarili dobit od 1,7 miliona maraka. To je poboljšanje u odnosu na prošlu godinu kada su treći kvartal završili u minusu od čak 29,1 milion. Akumulirani gubitak sad iznosi 23 miliona KM.

Finansijski izvještaj "RiTE Gacko" otkriva da je to preduzeće, zaključno sa septembrom ove godine, imalo prihode od 93,6 miliona KM, što je povećanje od 22,5 miliona u odnosu na prošlu godinu, prenosi oslovni portal CAPITAL.

Osnovni razlog za povećanje prihoda je rast prihoda od prodaje učinka koji su sa 70,4 miliona KM povećani na 91,4 miliona.

Rashodi su im iznosili 91,9 miliona KM i manji su za 8,3 miliona.

Poslovne rashode smanjili su sa 97 na 91 milion KM, a finansijske sa 2,9 miliona na oko 677 hiljada.

Tako su ostvarili dobit od 1,7 miliona KM i izašli iz prošlogodišnjeg minusa.

Bez obzira na ovu dobit, "RiTE Gacko" ima akumulirani gubitak od 23,7 miliona maraka, zaključno sa septembrom ove godine.

U ovoj godini u "RiTE Gacko" u prosjeku je radilo svaki mjesec 1.939 radnika ili osam manje u odnosu na lani.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...