TRIKOVI ZLATA VRIJEDNI: Evo kako vrlo jednostavno promijeniti email adresu za postojeći Microsoft račun…

Ako koristite Microsoft račun za prijavu u Windows 10, računar će od vas tražiti email adresu koju ćete s tim profilom povezati. Ako u nekom trenutku odlučite mijenjati tu email adresu, za to postoji opcija i pokazat ćemo vam kako to možete napraviti.

  • HiTec

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Windows 10 korisnicima pruža opciju prijave pomoću lokalnog profila, dok ih u isto vrijeme nagovara da se prijave na onaj iz Microsofta. Prijava na Microsoft račun ima gomilu beneficija, poput sinhronizacije postavki na nekoliko računara i lakši dolazak do lozinke ako je slučajno zaboravite.

Ako koristite Microsoft račun za prijavu u Windows 10, računar će od vas tražiti email adresu koju ćete s tim profilom povezati. Ako u nekom trenutku odlučite mijenjati tu email adresu, za to postoji opcija i pokazat ćemo vam kako to možete napraviti.

Kako promijeniti email za Microsoftov račun?

Za početak ćete morati otvoriti stranicu svog Microsoft računa. To možete napraviti odlaskom u Settings > Accounts > Your info i klikom na Manage my Microsoft account. Ako vam se to ne da, samo otiđite na account.microsoft.com u pregledniku i tamo se prijavite. Tamo pritisnite na Your Info i birajte stavku Manage how you sign in to Microsoft. Možda ćete nakon ovoga morati opet upisati lozinku, jer se radi o prilično osjetljivim informacijama, pojašnjava Makeuseof.

U izborniku ćete moći vidjeti svoju glavnu email adresu, kao i sve alias profile. Alias Account je druga email adresa ili telefonski broj koji koristite za prijavu na vaš Microsoft račun. Ako nemate alternativne adrese kojima možete zamijeniti glavnu, birajte Add email i to će vam biti omogućeno.

Nakon toga ćete upisati novu email adresu vezanu uz outlook.com ili bilo koji drugi servis poput Yahooa ili Googlea. Napravite novi profil (postavivši drugu adresu po potrebi) i vratite se na Manage how you sign in.

Tu biste trebali vidjeti opciju Make primary pored svake alternativne adrese. Kliknite na opciju i ta će adresa postati vaša glavna. Jedino pravo ograničenje je da se alias adrese ne mogu nakon toga povezati s drugim Microsoft računom.

Nakon što ste dodali druge adrese, možete iskoristiti izbornik za izmjenu opcija prijave, odnosno Change sign-in preferences kako biste ostale adrese blokirali kao metode prijave na račun. Štoviše, ako ne koristite alias, izbrišite ga.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...