HDZ U PANICI, HVATA SE ZA SLAMKU SPASA: Tvrde da s hrvatskih područja nestaju glasovi, pozivaju na istragu...

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog "gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak".

  • Politika

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 4

Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar saopćio je kako najoštrije osuđuje malverzacije izbornim rezultatima u gradu Mostaru i "već poznatu i neskrivenu krađu hiljade glasova u dominantno hrvatskim izbornim područjima grada Mostara", kako su naveli u saopćenju.

"Odgovorno tvrdimo da se nastavlja raditi izborni inženjering nakon zatvaranja birališta, a sa hrvatskih područja nestaju glasovi ili se ne broje. Danas imamo upravo takvu situaciju, na koju smo upozoravali. Nakon 16.00 sati od zatvaranja birališta nemamo izbrojane glasove za grad Mostar. Imamo glasove kojih preko noći nigdje nema, a dobile su ih hrvatske stranke. Tko je ukrao te glasove i/ili ih prebacio drugim političkim opcijama", istaknuli su u saopćenju iz HDZ-a BiH.

"Naglašavali smo kako Središnje izborno povjerenstvo (SIP) i Gradsko izborno povjerenstvo, nadležne institucije za provođenje izbora, moraju biti neovisne o političkom utjecaju, jamčiti transparentnost i demokratski izborni proces, a u Mostaru to nije slučaj", naveli su, prenosi N1.

Ističu kako Gradski odbor HDZ-a BiH Mostar poziva međunarodne partnere i predstavnike međunarodne zajednice, sve nadležne institucije da se uključe u rješavanje ovog "gorućeg problema i očitih izbornih manipulacija koje ruše europski put, stabilnost i napredak".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...