“SVETI MILOKRAD” NASMIJAT ĆE VAS DO SUZA: Dodikova ikona hit na mrežama

Korisnici društvenih mreža inspirisani su poklonom koji je Milorad Dodik darovao šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu.

  • Mini market

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 1

Korisnici društvenih mreža inspirisani su u posljednjih nekoliko dana poklonom koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik darovao šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu. U pitanju je zlatna ikona, za koju se ispostavilo da je ukradena iz Ukrajine, iz Luganjska, prije 300 godina, a nekim "čudom" završila je u Dodikovim rukama.

Ubrzo je pokrenuta istraga o misterioznim putevima kojima je ikona došla u vlasništvo Milorada Dodika, čime je izazvan pravi diplomatski skandal.

Naime, nakon protestne note koju je Ministarstvu vanjskih poslova BiH uputila Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini i molbe za pružanje detaljne informacije o porijeklu ovog predmeta ukrajinske kulturne baštine, zvanična Moskva saopštila je da će vratiti Bosni i Hercegovini stoljećima staru ukrajinsku ikonu.

Zastupnik Ministarstva vanjskih poslova Rusije rekao je za AFP da će pozlaćena pravoslavna ikona – za koju se vjeruje da je stara 300 godina – “biti vraćena” u Bosnu kako bi se njeno porijeklo utvrdilo uz pomoć Interpola.

Podsjetimo, Dodik je pozlaćenu ikonu uručio prošle sedmice tokom sastanka u sjedištu Vlade RS-a u Istočnom Sarajevu.

Na poleđini ikone utisnut je i pečat kao dokaz da se radi o originalnom primjerku.

Međutim, kako je skandal privukao veliku pažnju, Dodik je naprasno završio u bolnici zbog, kako ljekari tvrde, mučnine i problema sa želucem, piše Nova.rs.

Urnebesne poruke s Twittera:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...