ŠOKANTNA TVRDNJA DOKTORA: “Maradona je počinio samoubistvo”

Diego Armando Maradona preminuo je 25. novembra, a od smrti čuvenog fudbalera svakodnevno isplivavaju nove teorije o tome šta je dovelo do njegove smrti.

  • Sport

  • 21. Dec. 2020  21. Dec. 2020

  • 0

Posljednja u nizu teorija je izjava doktora koji je Maradonu liječio od 1977. do 2007. godine Alfreda Cahea, koji tvrdi da je čuveni Argentinac izvršio neku vrstu samoubistva.

Cahe je tokom gostovanja na jednoj argentinskoj radiostanici rekao da je Maradona prestao da jede i da uzima lijekove nakon operacije mozga.

“Ovo ne izgleda poput jednostavnog srčanog udara. Kada sam razgovarao s njim, pitao sam ga da li razmišlja o samoubistvu. Rekao mi je: ‘Možda jednog dana, šta znam.’ Diego je bio umoran. Sve ovo što se dešavalo je posljedica samoubistva nakon kombinacije zanemarivanja, nepromišljenosti i neiskustva.”

Kao primjer navodi scenu iz bolnice, gdje Maradoni nije bila pružena adekvatna pažnja i njega.

“Trebalo je da ostane u bolnici, ne u kući koja nije bila pripremljena za njega”, dodao je Kae, koji je potom prepričao scenu sa Kube, kada je Maradona pokušao da se ubije.

“Na Kubi postoje autobusi po imenu guagua, Dijego je pokušao kolima da se zakuca u jedan. Nama je rekao da ga nije vidio, ali je istina da je tada pokušao da se ubije. Spasilo ga je samo čudo. Za mene je njegova smrt samoubistvo, bio je umoran. Nije mogao više i prepustio se”, zaključio je Kae.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...