„TEŠKA SRCA OVO RADIM…“: Novak Đoković iznenadnom odlukom zaprepastio teniski svijet

Đoković je u objavi na Twitteru kazao kako je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo, koje ga je stavilo u tešku poziciju.

  • Sport

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 0

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković povukao je kandidaturu za mjesto u ATP Savjetu igrača.

Osvajač 17 gren slem naslova, koji je ovog ljeta osnovao novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA), zahvalio se svima koji su ga nominirali, ali je objasnio zbog čega ne može ostati u utrci.

"Kao prvo, počašćen sam podrškom i poverenjem onih koji su me nominirali. Nažalost, imajući u vidu poslednje događaje osećam obvezu povući svoje ime s liste kandidata. Ne želim stvoriti konflikt niti bilo kakvu neizvesnost oko izbora igrača. Nerado i teška srca to radim. Iskreno verujem da postoji put unapred, nešto što će unaprediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan uticaj na tenis. Uveren sam da će PTPA to uskoro uspeti ostvariti", poručio je srbijanski teniser.

Đoković je u objavi na Twitteru kazao kako je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo, koje ga je stavilo u tešku poziciju.

Pravilo je da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije za koje se vjeruje da imaju 'sukob interesa', ne mogu biti nominirani ili izabrani u ATP Savjet igrača."

Na kraju je naglasio da u sportu kojim se bavi, nema sukoba interesa.

"Nadam se da ćemo ići napred, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP-a", rekao je Đoković.

Švicarac Roger Federer i Španac Rafael Nadal su prije nekoliko mjeseci preko Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

"Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Lično smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo", napisao je Nadal na Twitteru, dok je Federer dodao:

"Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za podjele."
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...