RADOJIČIĆ PREDAJE DUŽNOST: Draško Stanivuković SJEDA U FOTELJU gradonačelnika, a prije toga doći će u Sarajevo...

Ni Stanivuković ni Radojičić još se nisu oglašavali povodom primopredaje dužnosti.

  • Mini market

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 1

Odlazeći gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić predat će u četvrtak dužnost Drašku Stanivukoviću, saznaje "Srpskainfo".

Stanivuković sutra putuje u Sarajevo, gdje će mu u Centralnoj izbornoj komisiji BiH biti predat certifikat o izboru za gradonačelnika, a već dan kasnije uslijedit će primopredaja dužnosti, potvrdili su izvori "Srpskainfo".

Zanimljivo je da će se to dogoditi na katolički Badnji dan, ali kako saznajemo u izvorima bliskim Gradskoj upravi, to ne znači da će gradski činovnici, koji slave Božić po novom kalendaru, biti uskraćeni za obilježavanje praznika.

– Oni koriste slobodne dane za vjerske praznike, koji im po zakonu sleduju, ali u ponedjeljak treba da se vrate na posao, jer očekujemo susret s novim gradonačelnikom – rekao je izvor.

Inače, odlazeći i novoizabrani gradonačelnik Banje Luke još se nisu sastali, a primopredaju su dogovorili preko saradnika.

Ni Stanivuković ni Radojičić još se nisu oglašavali povodom primopredaje dužnosti.

Stanivuković, koji je, inače, sveprisutan u medijima, jutros ne odgovara na pozive novinara.

Radojičić se još od izbora potpuno povukao iz javnosti.

Posljednji put se na svom Facebook profilu oglasio 22. novembra, kada je, nakon liječenja od koronavirusa, iz UKC-a RS-a otpušten kući.

Nedavno mu je preminuo otac, ali su sahrana i komemoracija protekle bez prisustva šire javnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...