KOMŠIĆ I VUČIĆ OBAVILI TELEFONSKI RAZGOVOR: Srbija ukida spornu odluku

"Tretman za sve državljane BiH je jednak", kazao je Vučić Komšiću.

  • Vijesti

  • 22. Dec. 2020  22. Dec. 2020

  • 5

Za sve građane Bosne i Hercegovine, prilikom ulaska u Srbiju, važi isti tretman, bez obzira na to iz kojeg su entiteta. Ovu informaciju saopćio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, saopćeno nam je iz Komšićevog kabineta.

- Član Predsjedništva Željko Komšić je telefonski razgovarao sa predsjednikom Vučićem u vezi s tretmanom bh. građana prilikom ulaska u Srbiju. Tom prilikom predsjednik Vučić je kazao da nije tačna informacija kako je uveden različit tretman za državljane BiH, odnosno da je on isti za sve, bez obzira na to iz kojeg entiteta dolaze - rečeno nam je iz Komšićevog kabineta.

Ovih dana se, naime, pojavila informacija da je PCR test prilikom ulaska u Srbiju potreban samo stanovnicima FBiH, dok žitelji RS-a mogu ulaziti i bez testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju. Vučić je demantovao sve ove tvrdnje.

U toku razgovora, Vučić je najavio da će uskoro biti ukinuta odluka o obaveznom negativnom PCR testu za državljane BiH prilikom ulaska u Srbiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...