SUDAR OBRADA KESIĆA, DODIKOVOG LOBISTE U AMERICI, SA STVARNOŠĆU: "Primjedbe zvaničnika iz RS-a nisu pomogle da se izmijeni sadržaj Rezolucije američkog Senata"

"Nova Rezolucija koju je američki Senat usvojio povodom 25 godina Dejtonskog sporazuma, u opticaju je već šest sedmica i predstavlja kontinuitet članova mnogih komiteta i drugih tijela u jednostranom prikazivanju prirode rata u BiH", rekao je za Radio Republike Srpske Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu, prenosi RTRS.

  • Mini market

  • 22. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 1

Kesić je rekao da ni primjedbe zvaničnika iz Republike Srpske u Ambasadi BiH nisu pomogle da se izmijeni predloženi sadržaj dokumenta koji, kako on tvrdi, pristrasno i netačno prikazuje ključne elemente rata.

“Prije svega, ne uvažavaju se činjenice o stradanju Srba, pa i Hrvata od strane pripadnika tzv. Armije BiH, pri čemu pojedini članovi Kongresa ne žele ni čuti za argumente druge strane osim stereotipa koji su već stvoreni”, rekao je Kesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...