AKCIJA FUP-a KODNOG NAZIVA "APERKAT" U SARAJEVU: Ima uhapšenih… (FOTO)

Budući da se radi o veoma složenom i osjetljivom slučaju, sve informacije u vezi s njim dat će Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, pod čijim je nadzorom provođena predmetna istraga.

  • Hronika

  • 23. Dec. 2020  23. Dec. 2020

  • 0

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli aktivnosti na realizaciji operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Aperkat" u vezi s dokumentovanjem osoba i krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, vrše se pretresi na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo te su uhapšene tri osobe iz Sarajeva inicijala A. E. (1991.), A. S. (1998.) i J. B. (2001.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičnog djela. Osoba inicijala A. E. odranije je poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je više puta osuđivana.

"Navedene osobe se sumnjiče da su duži vremenski period na području Kantona Sarajevo s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, kontinuirano vršile nabavku i preprodaju opojne droge Canabis sativa L, amfetamin. U toku ove tromjesečne istrage, policijski službenici su na području Kantona Sarajevo uhapsili 10 osoba kod kojih je prilikom pretresa pronađena opojna droga koju su kupili od osumnjičenih, koji su lišeni slobode u današnjoj akciji", navode iz FUP-a.

Dosadašnjom istragom i prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja izgledom asocira na opojnu drogu Canabis sativu L, amfetamin, drobilica, sredstva za pakovanje i vaganje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima. Kod osobe A. E. je prilikom današnjeg pretresa, pored ostalog, pronađeno i oduzeto cca. 40 paketića opojne droge spremne za uličnu prodaju.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije i u zakonskom roku biti predate na daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

Nastavlja se realizacija ove operativne akcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...