NE PONOVILO SE: Twitter briše Trumpu predsjedničke naloge

Twitter je potvrdio da će zvanični predsjednički nalozi Donalda Trumpa biti izbrisani zajedno sa milionima pratilaca prije nego što budu prebačeni na Bidenovu administraciju. Svi oni koji prate Donalda Trumpa, bit će obaviješteni da će njihovi nalozi biti arhivirani i da će moći da biraju da li žele da prate nove naloge Bidenove administracije.

  • Svijet

  • 23. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 1

Tim novoizabranog predsjednika Josepha Bidena protivio se ovom planu, ali je kompanija saopštila da je odluka neopoziva.

Ovaj potez označava promjenu u odnosu na prethodnu smjenu vlasti 2016. godine, kada se Twitter složio da uvaži zahtjev Trumpa da naslijedi milione pratilaca Baraka Obame.

Iz Twittera je stiglo obavještenje da će Bidenova administracija sada morati početi od nule, što utječe na pratioce vladinih računa kao što su @POTUS i @FLOTUS, a svi će oni biti prebačeni na Bidena kada u januaru preuzme predsjedničku funkciju.

Twitter navodi da će svi oni koji prate Donalda Trampa biti obavješteni da će njihovi nalozi biti arhivirani i da će moći da biraju da li žele da prate nove naloge Bidenove administracije.

Lični Bajdenov nalog, @JoeBiden, ima 21,7 miliona pratilaca i ovaj potez na njega neće uticati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...