I TO JE MOGUĆE: Macron poslao vojne avione da nadlijeću Centralnoafričku Republiku uoči izbora

Francuski predsjednik Emmanuel Macron naredio je da francuski ratni avioni nadlijeću Centralnoafričku Republiku (CAR) dok se ova zemlja priprema za održavanje općih izbora, saopšteno je iz Jelisejske palače.

  • Svijet

  • 23. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 4

Na ulicama prijestonice CAR Banguija danas se primjećuje panika, radnje se zatvaraju, a građani ne izlaze iz svojih kuća u strahu od nasilja tokom izbornog procesa, prenio je Reuters.

"Ova misija (francuskog ratnog vazduhoplovstva) predstavlja osudu svakog pokušaja da se destabilizuje CAR", saopšteno je iz kabineta francuskog predsjednika nakon zahtjeva da Francuska interveniše koji je Macronu uputio predsjednik CAR Faustin-Archange Touadéra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...