TEHERAN U VELIKIM PROBLEMIMA: Američki obavještajci otkrili opasnu igru Irana…

Američke sigurnosne agencije saopćile su da posjeduju veoma pouzdane informacije koje ukazuju na to da je Iran odgovoran za izradu internetske stranice na kojoj su objavljene prijetnje smrću američkim izbornim zvaničnicima.

  • Svijet

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 0

Federalni istražni biro (FBI) i Agencija za cyber i infrastrukturnu sigurnost pri Ministarstvu unutrašnjih poslova Sjedinjenih Američkih Država (CISA) izdali su zajedničko saopćenje u kojem tvrde da su objave na stranici “Neprijatelji naroda” koje su se pojavile nakon predsjedničkih izbora, usmjerene da umanje povjerenje javnosti u izborni proces u Americi, prenio je Tanjug pisanje agencija Reuters.

Optužba za izdaju

Na toj stranici se, između ostalog, američki zvaničnici zaduženi za izborni proces optužuju za izdaju.

Na meti kreatora stranice našli su se, između ostalih i direktor FBI-ja Christopher Krebs i bivši direktor CISA-e kojeg je otpustio predsjednik Donald Trump nakon što je javno potvrdio da je Joe Biden pobijedio na predsjedničkim izborima.

Iako se nakon istraživanja otkrilo da se jedan od servera neprijateljske stranice nalazi u Rusiji, stručnjaci ukazuju da takva veza ne dokazuje da je ruska vlada na bilo koji način povezana s tom stranicom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...