POZNAT IDENTITET OSOBE KOJA JE VIKALA “NOŽ, ŽICA, SREBRENICA”: Bio je u policiji…

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić.

  • Hronika

  • 24. Dec. 2020  24. Dec. 2020

  • 0

Muškarac M. G. iz Tuzle, koji je sa prozora u potkrovlju zgrade B-6 u tuzlanskom naselju Stupine uzvikivao “Nož, žica, Srebrenica”, ispitan je danas u prostorijama Odjela kriminalističke policije PU Tuzla.

Ovu informaciju potvrdila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Amra Kapidžić, piše Radiosarajevo.ba.

“Tužilac je događaj okvalifikovao kao krivično djelo izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti iz člana 163. Krivičnog zakona FBiH. Izvještaj o navedenom krivičnom djelu bit će upućen Kantonalnom tužilaštvu TK”, kazala je Kapidžić. 

Podsjetimo, Policijska stanica Istok u Tuzli prijavu ovog krivičnog djela dobila je 12. decembra u 17.25 sati. Policija je zaprimila prijavu da NN muško lice sa potkrovlja zgrade u naselju Stupine galami i uzvikuje “Nož, žica, Srebrenica”.

Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je iz stana, vlasništvo ženske osobe L. M., navedene uzvike i psovke upućivao muškarac M. G., koji nije htio otvoriti vrata službenicima policije.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...