BOMBA IZ BEOGRADA: Pjevač Željko Joksimović kupuje najstariju medijsku kuću u Srbiji!?

"Minacord media" je, inače, vlasnik nekoliko kablovskih kanala koji se emituju u "Telekomovoj" distributivnoj mreži u Srbiji.

  • Regija

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

Privatna kompanija "Minacord media", u vlasništvu pjevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije Manje Grčić, kupuje Novinsku agenciju Tanjug, nezvanično saznaje "Newsmax Adria".

U Tanjugu ovu informaciju za "Newsmax Adria" nisu htjeli ni da potvrde ni da demantuju, a Manja Grčić je u poruci za ovaj kanal odgovorila da se ne radi o kupovini Tanjuga i da će se u narednih 7-10 dana znati više o toj transakciji.

"Minacord media" je, inače, vlasnik nekoliko kablovskih kanala koji se emituju u "Telekomovoj" distributivnoj mreži u Srbiji.

Novinska agencija Tanjug trebalo je da Uredbom Vlade Srbije prestane s radom 31. oktobra 2015. godine. Prema toj uredbi, brisanje Tanjuga iz registra Agencije za privredne registre trebalo je da pokrene ovlašteno lice nakon isplate zaostalih dugovanja, ali se to ni pet godina kasnije nije dogodilo.

Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspješnima, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...