E, OVAJ JE BAŠ PRETJERAO: Vulin se ulizuje Vučiću i na videokonferenciji

Ministar Vulin ocijenio je da svi napadi koji dolaze na Srbiju, a posebno napadi koji dolaze na predsjednika Republike Aleksandra Vučića, dolaze s idejom da se u ovoj zemlji naruši politička stabilnost.

  • Regija

  • 25. Dec. 2020  25. Dec. 2020

  • 0

Osnovni preduslov očuvanja nacionalne sigurnosti je politička stabilnost, visoka nacionalna svijest i svijest o potrebi objedinjavanja i zaštite srpskog naroda, gdje god da on živi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se na videokonferenciji o nacionalnoj sigurnosti Srbije, koju je organizovalo Udruženje "Nacionalna avangarda", saopštio je MUP.

Ministar Vulin istaknuo je da je politička stabilnost preduslov razvoja zemlje u ekonomskom, sigurnosnom, diplomatskom i u svakom drugom smislu, ali i način da zaštitimo Srbe bez obzira gdje oni žive, piše Nova.rs.

“Svedoci smo ekonomskog napretka Srbije. Imamo daleko nižu stopu nezaposlenosti, veći je priliv stranih investicija, ali svega toga ne bi bilo bez ključnog preduslova za razvoj ekonomije i naših bezbednosnih struktura – političke stabilnosti“, rekao je ministar Vulin.

Istaknuvši da je to njihov primarni i osnovni zadatak, ministar Vulin ocijenio je da svi napadi koji dolaze na Srbiju, a posebno napadi koji dolaze na predsjednika Republike Aleksandra Vučića, dolaze s idejom da se u ovoj zemlji naruši politička stabilnost.

“Narušavanjem političke stabilnosti narušava se pozicija Republike Srbije i njena sposobnost da ispuni svoje strateške ciljeve, da zaštiti svoje interese i da zaštiti srpski narod bez obzira gde on živi”, istaknuo je ministar Vulin.

Prema njegovim riječima, sve razvijene ekonomske zemlje imaju snažnu nacionalnu svijest i sposobnost nacije da se mobiliše i bude spremna da radi za svoju zemlju i svoj narod.

“Ekonomija bez snažne, bez nacionalno određene zemlje, bez patriotizma, teško da bi mogla da bude uspešna i da funkcioniše”, rekao je ministar Vulin istaknuvši da je Srbija 2012. godine, kada je predsjednik Aleksandar Vučić preuzeo odgovornost za upravljanje zemljom, prestala da se stidi sebe, da dopušta drugima da pišu njenu historiju i da određuju koji su to njeni interesi.

“Zahvaljujući tome, od tog oporavka krenuo je i oporavak ekonomije, bezbednosnog sektora, svega onoga što naš život čini vrednim”, rekao je ministar Vulin i dodao da nacionalna sigurnost Srbije ne može da se posmatra iz perspektive samo jednog ministarstva, jednog sektora službe ili jednog segmenta, jer je ona mnogo više od toga i o njoj mora da se brine čitavo društvo.

Ministar je naglasio da “ukoliko nema ekonomske moći, nema ni vojničke, ni policijske sigurnosti, nema ni sposobnosti službi da se bore protiv zla terorizma, kriminala, organizovanog kriminala, svega onoga što život čini nemogućim ili teškim”.

Podsjetio je da je nacionalna sigurnost dobrim dijelom definisana odgovarajućim strateškim dokumentima koji su usvojeni proteklih godina u Skupštini Srbije.

“Strategija odbrane jasno kaže da je svako ugrožavanje srpskog naroda, bez obzira gde on živi, ugrožavanje bezbednosti Srbije”, rekao je ministar Vulin, podsjetivši da su svi sukobi na Balkanu uvijek počinjali tako što su velike sile smatrale da je Srbija suviše slaba i da je vrijeme da se srpsko nacionalno pitanje riješi.

“Nažalost, kad god velike sile govore o rešavanju srpskog nacionalnog pitanja, one rešavaju to pitanje tako što će Srbe da umanje, državotvornu snagu zemlje da iscrpe i nikada i nipošto ne dozvole ujedinjenje”, rekao je ministar Vulin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...