NOVO UPOZORENJE IZ BIHAMK-a: Snijeg pao širom Bosne i Hercegovine, ne krećite na put bez prijeke potrebe, najgore je na ovim cestovnim pravcima

Ugaženog snijega na kolovozu ima na dionicama u višim predjelima pa iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez.

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2020  26. Dec. 2020

  • 1

- Izdvajamo putne pravce Sarajevo - Foča, Semizovac - Kladanj, Novi Travnik - Bugojno - Livno, Travnik - Jajce, Bihać - Ključ, Bosanski Petrovac - Drvar i Posušje - Jablanica - navedeno je jutros iz BIHAMK-a.

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Pažnju skrećemo na moguću poledicu, kao i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno se zbog radova saobraća i na putnim pravcima: Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prijelaz Metaljka otvoren je u periodu od 7 do 19 sati, navodi se u jutarnjem izvještaju o stanju na putevima u BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...