BIHAMK UPOZORAVA VOZAČE: Snijeg i poledica na putevima u BiH, evo gdje je stanje najgore...

Na putevima u zapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

  • Hronika

  • 27. Dec. 2020  

  • 0

Zbog zasniježenog kolovoza obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnim pravcima Mokro-Rogatica (Romanija) i Trnovo-Foča (Rogoj).

Ugaženog snijega ima i na ostalim dionicama u višim predjelima, a izdvajamo puteve: Semizovac-Olovo, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno-Livno, Foča-Gacko, Glamoč-Mrkonjić Grad i Ripač-Vrtoče.

Na putevima u zapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično formira snježne nanose.

"Pažnju skrećemo i na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez-Travnik, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Granični prelaz Metaljka otvoren je u vremenu od 07 do 19 sati", navode iz BIHAMK-a ovog jutra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...