PIŠI PROPALO: Čovićev kandidat na izborima osvojio najviše glasova, ali ni to neće biti dovoljno da postane novi gradonačelnik Mostara

Nosilac liste HDZ-a BiH i kandidat ove stranke za gradonačelnika Mostara, dr. Mario Kordić uvjerljivo vodi po broju osvojenih glasova na izborima za Gradsko vijeće Mostara, održanim 20. decembra ove godine.

  • Politika

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 2

Prema jučer ažuriranim podacima CIK-a BiH, Kordiću je podršku dalo 13.311 Mostaraca sa pravom glasa.

Drugi po broju osvojenih glasova (11.651) je dr. Zlatko Guzin, nosilac liste “Koalicije za Mostar”, koju čine SDA, SBB, DF, SBiH i BPS.

Slijede Anel Kljako (SBB), koji je dobio 4.748 glasova, Salem Marić (SDA) sa 4.347 glasova, dok je za Natašu Jekić (Koalicija za Mostar) glasalo 4.056 birača.

Irma Baralija (Naša stranka) osvojila je 3.303 glasa, Armin Zalihić (SDP BiH) 2.907, Goran Bošnjak (HDZ BiH) 2.833, a Slaven Bevanda 1.461.

Čovićev kandidat na izborima osvojio je najviše pojedinačnih glasova, ali zbog izbornih pravila, ni to mu neće biti dovoljno da postane novi gradonačelnik Mostara.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...