OGROMAN USPJEH U DOBA KORONA-KRIZE: Kompanija iz Bosne i Hercegovine započela izvoz i u Afriku

Prva isporuka već je provedena, što predstavlja tek početak velikog izvoza bh. brenda na tržište Libije.

  • Ekonomija

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0

Bosanskohercegovačka kompanija "Dr. Pasha" – proizvodnja 100 posto prirodnih kozmetičkih proizvoda, potpisala je ugovor o izvozu s libijskom kompanijom "Mayza Co." Tripoli – distributerska kuća za FMCG proizvode iz premium segmenta na području Libije.

Prva isporuka već je provedena, što predstavlja tek početak velikog izvoza bh. brenda na tržište Libije.

Uprkos manjim tržištima u odnosu na ostale države svijeta te relativno velikoj udaljenosti, a i političkim razlikama, Bosna i Hercegovina i Libija dugi niz godina imaju intenzivne međudržavne odnose, što nije toliko čest slučaj u vanjskopolitičkim odnosima BiH s državama na afričkom kontinentu.

Potencijal ovog tržišta želi iskoristi i kompanija "Dr. Pasha" te tako svoje poslovanje širi na tržište Libije, a u završnim pregovorima je razvoj kanala distribucije, kao što su neke od vodećih drogerija i farmaceutskih kanala.

Na taj način će se na tržište Libije naći kozmetički proizvodi spravljeni po originalnoj recepturi, kao što su: baby asortiman, linija za žene, a i muškarce, te drugi proizvodi iz asortimana.

Nakon dugogodišnje saradnje i plasiranja proizvoda "Dr. Pasha" na tržište EU, odnosno Slovenije, Austrije, Belgije i Hrvatske, te arapskih zemalja Perzijskog zaljeva Katara i Ujedinjenih Arapskih Emirata, dodatni izazov za kompaniju bio je svakako i ulazak na potpuno novo tržište i prvi put na afrički kontinent.

Danas, proces proizvodnje i ručna izrada proizvoda, kao i prepoznatljiv izgled, inspirisan tradicionalnim motivima Bosne i Hercegovine, doprinose ponovnom ujedinjenju čovjeka i prirode u svrhu ljepote, zdravlja i dobrog osjećaja, piše "InStore magazin".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...