PROMPTNA REAKCIJA PLENKOVIĆA: "20 miliona kuna za Sisak i Petrinju"

Pod predsjedavanjem premijera Andreja Plenkovića, održan je sastanak Međuresorne radne grupe za finansiranje obnove grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije iz Fonda solidarnosti Europske unije.

  • Regija

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 0


Izjave nakon sastanka:

- U dogovoru sa Ministarstvom financija, dogovoreno je 20 milijuna kuna za štetu od potresa na sisačkom i petrinjskom području. Pronaći ćemo sredstva što iz pričuve kako bi ta sredstva već sutra bila na raspolaganju. Ovo je interventna mjera, da pomognemo odmah - rekao je na početku obraćanja premijer Andrej Plenković.

- Svi smo koordinirani i vjerujem da će ovo biti jedan dobar primjer korištenja sredstava iz Europskog fonda solidarnosti - naglasio je premijer.

Na pitanje kada će Sisačko-moslavačka županija dobiti novac, premijer je odgovorio kako će to biti sutra.

Sisačka gradonačelnica i lokalni zvaničnici su rekli kako će tražiti od Vlade da se u Zakon o obnovi Zagreba uvrste Sisak i Petrinja. Plenković je komentirao kako će se iznaći pravni okvir za to, ali prvo će se ići s interventnim mjerama, a Ministarstvo ima zadaću da pronađe najbolje rješenje.

Na pitanje u kojoj mjeri bi 683 miliona eura trebalo pokriti javne potrebe, Plenković je rekao kako je to veliki novac, ali kako on neće pokriti sve potrebe te kako će dio morati finansirati same institucije koje su već sada same krenule u obnovu.

Horvat: "Prioriteti obnove za tjedan ili dva"

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat rekao je kako se građani već prijavljuju za naknadu štete te da već sada u Ministarstvu imaju 80-ak prijava. Naglasio je kako se svi potrebni formulari nalaze na web-stranicama Ministarstva.

- Naše odluke će biti podloga kolegi Damiru Vanđeliću da krene u osmišljavanje prioriteta obnove, a za to će mu trebati tjedan ili dva - istaknuo je Horvat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...