OGROMNA SUMA: Turska pomaže Oružane snage BiH

Na sjednici je utvrđen Prijedlog sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Turske i Implementacioni protokol o finansijskoj pomoći između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske.

  • Vijesti

  • 29. Dec. 2020  29. Dec. 2020

  • 9

Radi se o donaciji vrijednoj 200 miliona turskih lira (oko 43 miliona KM) za Ministarstvo odbrane BiH kojom Turska u narednim godinama želi pomoći u rješavanju pitanja opremljenosti i osposobljenosti elemenata sistema odbrane BiH i realizovanja aktivnosti iz programa bilateralne vojne saradnje.

U skladu s Implementacionim protokolom, osigurana je finansijska pomoć Republike Turske, vrijedna 3,5 miliona turskih lira, za stručno usavršavanje pripadnika Ministarstva odbrane i Oružanih snaga koji pohađaju obuku/kurseve organizovane/koordinisane u centrima za obuku turskih oružanih snaga.

Prijedlog sporazuma i Implementacioni protokol bit će dostavljeni Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je ministar odbrane BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...