"MEDIJSKI PLAN", ŠTA JE TO?: Novalić tvrdi da njegovi advokati nisu obaviješteni o potvrđivanju optužnice

U opsežnom intervjuu povodom Nove godine za Fenu, premijer Federacije BiH Fadil Novalić odgovarao je na tekuća pitanja o radu Vlade koju predvodi.

  • Mini market

  • 31. Dec. 2020  01. Jan. 2021

  • 2

Jedno od pitanja bilo je i konstantno negativno konotiranje njegove ličnosti. Novalić je poručio da to što ne reaguje na napade, razne konstrukcije i neistine, ne znači da nije svjestan ko i zašto to radi i zbog kojih interesa.

Jedna od zanimljivijih informacija koje je iznio tokom intervjua jeste da, iako je u nekoliko medija objavljeno da je Sud BiH potvrdio optužnicu Tužilaštva BiH u predmetu „Respiratori“, njegovi advokati nisu obaviješteni o tome.

„Ali vidite dokle to ide, jučer je objavljeno u nekim medijima da je potvrđena optužnica, moji advokati nisu obaviješteni o tome, niti je to iko potvrdio. Kakva god da bude odluka, nastavit ću se boriti za istinu, dokazat ću da nisam kriv ni za šta i koliko je neistina rečeno o meni“, rekao je Novalić.

Činjenica je da informaciju kako je optužnica potvrđena još niko nije iz Suda BiH potvrdio. Međutim, zanimljivo je da su ovu informaciju prenijela, gotovo istovremeno, tri portala – Inforadar, Avaz i Raport. Osim toga, zanimljivo je i da su ova tri portala u posljednjih skoro sedam mjeseci, od kada je otkrivena cijela afera, gotovo po pravilu prenosili informacije iz Tužilaštva BiH, prije nego su za njih saznali akteri cijelog procesa, što je i Novalić istakao.

Advokatica Fadila Novalića, Vasvija Vidović, potvrdila je da su na ročištu tužioci istakli kako imaju „medijski plan“. Nakon posljednjih događanja stvari su po tom pitanju mnogo jasnije. Do sada su se, osim na „Inforadaru“, u zavisnosti od samih informacija, vijesti pojavljivale u „Avazu“ i „Raportu“, budući  da se radi o zajedničkom „utemeljitelju“. Sva tri portala su se opetovano pozivala na potvrdu iz Tužilaštva BiH.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...