SVETLANA CENIĆ JAVNO DEMOLIRALA DRAŠKA STANIVUKOVIĆA: “On nema para, ali zato ima…”

Prognoze su, prema njenim riječima, loše i ne postoji javni ni opći interes.

  • Mini market

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 2

Drašku Stanivukoviću majčinski poručujem da se ne hvata velikih tema, jer pojma o njima nema. Ispadne smiješno, amaterski, neukusno, neobrazovano“- kazala je ekonomistica Svetlana Cenić u emisiji "Otvoreni studio" na Federalnom radiju.

Stanivuković će biti samo jedan od primjera prodavača loših predizbornih obećanja koja je nemoguće ispuniti.

„Ali je bitno da su tu velike priče o ćirilici, one će sve riješti probleme. To se u mom kraju, to jeste u Sarajevu, zvalo 'ne imala baka druga posla'", istaknula je Svetlana Cenić u svom osvrtu na ekonomsku situaciju u BiH u godini na izmaku i prognozama o sposobnostima lokalnih, ali i vlasti drugih nivoa, da ispune obećano. Stanivuković je samo jedan u nizu primjera da smo na lošem putu, poručila je Cenić.

„Pa će na javna preduzeća kačiti ćirilicu. Ali, dobro, krenuo je da češlja tendere i to mogu pozdraviti. Ali, Draško Stanivuković neće imati para ni sredstava niti ih zna napraviti da u gradu Banjaluci ispuni sve ono što je naobećavao.“

Isto će se dešavati i ostalim vlastima, uključujući i KS.

„Na kraju, nema kod nas, kad je riječ o ekonomiji, razlike između ljevice i desnice. Svi isto ne znaju, svi su isto nesposobni, a istovremeno i ljevica i desnica pričaju o socijalnoj jednakosti i pravdi. Jednakosti i pravde nigdje, ali zato kod kredita ima i svi su tu da potpišu pismo namjere, isto kao što su svi za privatizaciju, a fino znali da je ona nemoguća. A što se tiče ekonomije, sva velika rješenja došla su izvana na talasima neoliberalizma“, skeptična je Cenić.

Prognoze su, prema njenim riječima, loše i ne postoji javni ni opći interes.

„Ekonomija propada, propadala je i prije korone, sad pogotovo. Građani su u neizvjesnosti kao da su predmet eksperimenta. Živimo u kleptopakratiji i partokratiji, niko ništa ne radi, čekamo da neko drugi sve završi. Dozvolili smo da nas prave budalama“, zaključila je Svetlana Cenić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...