TRAGEDIJA U POSUŠJU POTRESLA REGIJU: Hrvatski premijer Plenković uputio telegram sućuti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je izraze sućuti Zdenku Ćosiću, predsjedniku Vlade Zapadnohercegovačkog kantona, načelniku Posušja Anti Begiću te porodicama preminulih nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja u kojoj je od posljedica gušenja plinom izgubljeno osam mladih života, javlja Anadolu Agency (AA).

  • Hronika

  • 01. Jan. 2021  01. Jan. 2021

  • 0

"S nevjericom i velikim žaljenjem primio sam vijest o tragičnom gubitku osmero mladih života u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja. U ovim teškim trenucima za obitelji i prijatelje nastradalih, molim vas da u ime Vlade Republike Hrvatske i hrvatskog naroda primite izraze iskrene sućuti“, navodi se u saopćenju iz ureda hrvatskog premijera Plenkovića.

U jednom objektu u Posušju pronađeno je više smrtno stradalih osoba.

"Policijska uprava Posušje je zaprimila prijavu oko deset sati da je u mjestu Tribistovo pronađeno više osoba koje su smrtno stradale", potvrdila je ranije za Anadolu Agency (AA) glasnogovornica MUP-a ZHK Martina Medić.

Tragedija se dogodila tokom novogodišnje noći na lokalitetu Tribistovo kod Posušja. Stradali su učenici srednje škole i studenti u starosnoj dobi između 18 i 20 godina.

Policija pretpostavlja da je došlo do gušenja od ispušnih plinova agregata koji je napajao kuću električnom energijom. Istraga o tragediji je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...