DALEKO OD OČIJU, DALEKO OD HRT-a: Novinar Velimir Bujanec napao HRT zbog objavljivanja vijesti o tragediji u Posušju; Ništa bolji nisu bili RTL i Nova TV!

Velimir Bujanec nije se u svom obraćanju na društvenim mrežama osvrtao na druge dvije televizije s nacionalnom frekvencijom u Hrvatskoj RTL i Novu TV, koje su tragični događaj iz Posušja u svojim centralnim informativnim emisijama (u 18.30 i 19.15 sati) tretirale s još više uređivačke, profesionalne, pa i ljudske ignorancije nego što je to uradila javna televizija.

  • Mini market

  • 02. Jan. 2021  02. Jan. 2021

  • 1

Velimir Bujanec, hrvatski novinar, urednik i voditelj emisije "Bujica", poznate po gostovanjima ekstremnih desničara s hrvatske političke i društvene scene, žestoko je napao uredništvo Hrvatske radio-televizije zato što je vijest o tragičnoj smrti osmero mladih ljudi iz Posušja objavljena tek u 32. minuti Dnevnika u 19 sati.

"Zašto je vijest o strašnoj smrti mladih Hrvata u Posušju objavljena tek u 32. minuti HRT-ovog Dnevnika? HRT-u je bilo važnije prije toga izvijestiti o uhićenju mladića koji je verbalno napao Pupovca", napisao je Bujanec na svom Facebook profilu.

U nastavku je ovaj kontroverzni novinar napisao da je "Plenkovićevoj televiziji koju smo svi prisiljeni plaćati... i prisavskim agitpropovcima bilo važnije prije tužne vijesti iz Hercegovine bilo objaviti vijest o uhićenju mladića koji je nešto vikao Pupovcu, važnije im je bilo po tisućiti put emitirati (Vilija) Beroša kako melje o koroni ili pak vijest o novogodišnjim  vatrometima diljem Hrvatske".

Velimir Bujanec nije se u svom obraćanju na društvenim mrežama osvrtao na druge dvije televizije s nacionalnom frekvencijom u Hrvatskoj RTL i Novu TV, koje su tragični događaj iz Posušja u svojim centralnim informativnim emisijama (u 18.30 i 19.15 sati) tretirali s još više uređivačke, profesionalne, pa i ljudske ignorancije nego što je to uradila javna televizija. Gledaoci ovih televizija su o užasu u Posušju bili informirani tek nakon više od pola sata trajanja njihovih glavnih informativnih emisija. Ne može im biti nikakvo opravdanje niti izgovor iscrpno bavljenje posljedicama razornog zemljotresa koji je pogodio dijelove Hrvatske. Tragedija osmero djevojaka i mladića u Posušju tokom novogodišnje noći bila je, nažalost, glavna vijest svih svjetskih agencija, televizijskih kuća, portala, medija. Obaveza televizija s nacionalnom frekvencijom u Hrvatskoj je tim veća što se njihovi programi u ogromnoj mjeri gledaju i prate u Bosni i Hercegovini, a naročito u dijelovima u kojima Hrvati žive u najvećem broju.

(SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...