ISPRAVKA TEKSTA: Suada Zoronjić nije glasala protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

(Ovaj tekst je ISPRAVLJEN..Istina je, zapravo, da su Suada Zoronjić i Božena Jelušić jedine od prisutnih poslanika/ica glasale da se Prijedlog rezolucije nađe na dnevnom redu sjednice ).

  • Politika

  • 03. Jan. 2021  30. Mar. 2021

  • 17

Netačnu tvrdnju da je poslanica u Skupštini Crne Gore Suada Zoronjić glasala” protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici” prenijeli su brojni mediji u regionu. Istina je, zapravo, da su Suada Zoronjić i Božena Jelušić jedine od prisutnih poslanika/ica glasale da se Prijedlog rezolucije nađe na dnevnom redu sjednice.

Bošnjačka stranka Crne Gore, opoziciona stranka u crnogorskoj skupštini, na zasjedanju održanom 28.12.2020. predložila je da se Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici uvrsti na dnevni red Skupštine, no taj je prijedlog odbijen većinom glasova poslanika/ca u skupštini. Rezultati glasanja o ovom prijedlogu dostupni su na sajtu Skupštine Crne Gore na sljedećem linku.

Suada Zoronjić je za Sandžačku novinsku agenciju (SANAPRESS) demantovala tvrde da nije glasala za Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

SANAPRESS je takođe objavila kratak video sa sjednice crnogorskog parlamenta na kome se jasno vidi, na osnovu rasporeda sjedenja, da su dva glasa za uvrštavanje rezolucije na dnevni red bili glasovi Suade Zoronjić i Božene Jelušić.

Na zvaničnoj web stranici Skupštine Crne Gore objavljeni su i zapisnici i dokumenti sa sjednice održane 28.12.2020. U dokumentu “Dnevni red – listing glasanja” nalazi se zapisnik o glasanju po svim prijedlozima vezanim za utvrđivanje dnevnog reda. Tako se na 28. stranici dokumenta nalazi i zapisnik o glasanju za “Prijedlog poslanika Ervina Ibrahimovića da se na dnevni red stavi Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici”. Iz dokumenta se vidi da je Prijedlog odbijen, s obzirom na to da je imao dva glasa “za” – jedan je bio glas Božene Jelušić, a drugi glas Suade Zoronjić; 21 glas “protiv”, dok je uzdržano bilo 18 poslanika/ca.

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...