UŽASNI PRIZORI S LICA MJESTA: Napad na tvornicu Mercedesa, bivši radnik iz osvete bagerom demolirao 50 novih vozila (VIDEO)

Zaštitari nisu imali drugih metoda kako bi ga zaustavili u njegovom divljačkom pohodu pa su zapucali u zrak kad je bivši zaposlenik zaustavio te su ga potom zadržali do dolaska policije.

  • Hronika

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Neimenovan bivši zaposlenik u Mercedesovim pogonima u Vitoriji (Španija) pobrinuo se da njegovim bivšim poslodavcima prisjedne Nova godina, jer im je napravio štetu od pet miliona eura. Naime, u ranim jutarnjim satima na samu staru godinu 38-godišnjak se bagerom odvezao do kruga tvornice (gdje se proizvode putnički i teretni modeli Mercedesa Vito i V-klasa) s namjerom da izazove štetu i haos, što mu je i uspjelo.

Španski "El Pais" izvještava da je, nakon što je probio vrata fabrike, stigao na parkingu porazbijati pedesetak potpuno novih kombija koji su čekali isporuku.

Zaštitari nisu imali drugih metoda kako bi ga zaustavili u njegovom divljačkom pohodu pa su zapucali u zrak kad je bivši zaposlenik zaustavio te su ga potom zadržali do dolaska policije.

Mada nema službenih podataka o učinjenoj šteti, "El Pais" javlja kako se radi o najmanje pet miliona eura štete. Neimenovani izvori iz fabrike kažu da je muškarac razbio pedesetak vozila, dok drugi tvrde da je taj broj znatno veći, oko 70.

Muškarac je radio u fabrici 2016. i 2017. godine, što bi značilo da je njegova akcija u četvrtak, na Staru godinu, bila rezultat dugogodišnjeg planiranja. Ukrao je bager iz dvorišta građevinske firme u Legutianu, a zatim ga odvezao 21 kilometar do tvornice Mercedes.

Uhapšen je i krivično će se goniti zbog krađe i nanošenja materijalne štete, a istraga koja je u toku, ovaj je čin protumačila kao osvetnički pohod. Je li čovjek dobio otkaz ili je nešto drugo posrijedi, još nije poznato s obzirom na to da istraga još traje, ali iz policije su potvrdili napad.

Sudeći prema fotografijama "Daily Maila" i videu na YouTubeu sa mjesta događaja, bivši zaposlenik je u fabrici bagerom napravio pravi dar-mar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...