ODLAZAK U LEGENDU: Preminuo slavni britanski pjevač, oplakuju ga milioni ljudi širom svijeta (VIDEO)

Radijski voditelj i Gerryjev bliski prijatelj Pete Price objavio je tužnu vijest na Twitteru. 

  • Kultura

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Gerry Marsden, frontmen nekada popularnog britanskog rok benda "Gerry and the Pacemakers", preminuo je u 79. godini, prenose brojni britanski mediji. 

Stasali su šezdesetih godina, u isto vrijeme i u istom gradu kao i "Beatlesi", a neodvojiva poveznica između preminulog Marsdena i Liverpoola zauvijek će biti i kultna himna "You'll Never Walk Alone", koja prije svake utakmice istoimenog nogometnog kluba odzvanja na stadionu Anfield. Iako postoji mnogo obrada ovog klasika, u originalu ju je otpjevao upravo Marsden i njegova je verzija svakako najpoznatija.

Radijski voditelj i Gerryjev bliski prijatelj Pete Price objavio je tužnu vijest na Twitteru. 

- Teška srca, nakon što sam razgovarao sa porodicom, moram vam reći da je legendarni Gerry Marsden preminuo nakon kratke bolesti i problema sa srcem. Šaljem svu ljubav svijeta Pauline i njegovoj porodici. 'You'll Never Walk Alone' -  napisao je Price.
Marsden je 1993. godine objavio autobiografiju pod nazivom "I'll Never Walk Alone", a službeno se penzionisao početkom stoljeća. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...