NULA ZVJEZDICA ZA SIGURNOST: Ovako izgleda sudar s vozilom bez zračnih jastuka (VIDEO)

Radi se o kamionetu Great Wall Steed 5.

  • Auto

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 0

Kineski automobili su posljednjih godina drastično napredovali, dizajnerski i tehnološki. Više gotovo da i ne zaostaju za „zapadnim“ rivalima, čak ni kada je sigurnost u pitanju. Ali, uvijek postoje izuzeci, a kad je sigurnost u pitanju, najčešće ih nalazimo na najsiromašnijim tržištima. 

Takva tržišta u pravilu pokriva GlobalNCAP, a jedan takav je kamionet ponuđen na afričkom tržištu. Radi se o kamionetu Great Wall Steed 5, koji je na crash testu osvojio nula zvjezdica. 

Ako se pitate kako je to moguće, dovoljno je pogledati video. Osim što nema zračne jastuke, pa ni ABS, ovaj kamionet se dobrano izgužvao. Ako ste, ipak, od onih koji kupuju auto na metre, znajte da ovaj model u Africi starta s cijenom od oko 14.600 američkih dolara, što je oko 90.000 kuna.

(Index Auto)     

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...