HULIGANI SA MANHATTANA: Grupa biciklista napala vozača BMW-a (VIDEO)

Tekst sa portala Index.hr i njihove rubrike "Index Auto" prenosimo u cijelosti. 

  • Šareni svijet

  • 04. Jan. 2021  04. Jan. 2021

  • 1

Šokantne snimke dolaze iz centra New Yorka.

Društvenim mrežama šire se snimke biciklista koji ne biraju sredstva u razračunavanju s BMW-ovim SUV-om. Oni udaraju šakama, nogama se bacaju na auto ne bi li ga uništili. Jedan biciklist ponesen atmosferom je čak i bicikl bacio na auto, no vjetrobran je kapitulirao tek nakon snažnog udarca nogom. 

Da stvar bude gora, nemili događaj se dogodio u samom centru, na križanju Pete avenije i 21. ulice, i to u poslijepodnevnim satima. Suprotno očekivanjima, sve govori kako povod za ovakvo nasilje nije inicirana bezobzirnom vožnjom BMW-a, već jednostavno obijesti grupe biciklista.

Za upravljačem BMW-a je bio Max Torgovnick koji je polako vozio svoju majku. Kako tvrdi Max, do incidenta je došlo nakon što ga je grupa biciklista okružila te je on zbog toga usporio.

Jedan biciklist je tada udario u stražnji kraj vozila. On je za New York Daily News rekao kako se jedan biciklist držao za BMW i tako vozio, a on je zbog opreza odlučio usporiti i sve ih propustiti. Tada se jedan neoprezni biciklist udario u stražnji kraj vozila. On je od udarca ozlijedio usnicu, tvrdi drugi očevidac, a potom su biciklisti okružili vozilo. Torgovnick je tada u strahu od linča odlučio ostati u autu.

"Došli smo do trenutka kad su me potpuno okružili, a ja sam vozio brzinom od 10-12 km/h. Pokušao sam otvoriti auto, ali li sam odmah bio okružen klincima koji su krenuli nasilno prema meni", rekao je 36-godišnji Torgovnick za ABC7 New York. U međuvremenu je njegova majka pozvala 911, a on je uspio pomaknuti auto. Do dolaska policije grupa se razbježala, a naknadno je uhićen jedan 15-godišnjak iz Queensa. Za ostalima se još traga.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...